Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dimarts, 29 d’abril del 2008

diccionari de muntanya

Tuc de Colomèrs 2936m

Bellcaire: lloc de trobada i esmorzada dels assistents d'aquesta sortida, cap a quarts de dotze del migdia, camí de la vall d'Aran.

Túnel de Vielha: finalment de tres carrils; lloc de transició entre les comarques del Pallars i l'Aran, i que crea l'expectativa de veure què ens espera a l'altre costat, nivològicament parlant.

Salardú: poble aranès d'on surt la carretera que puja la val d'Aigoamòg.

Banhs de Tredòs: antics banys romans convertits en hotelet de muntanya de 3***; lloc on no deixem el cotxe perquè l'absència de neu ens facilita seguir la pista i aparcar relativament a prop del Pònt dera Montanheta.

Refugi de Colomèrs 2135m: aixopluc de vell nom i nova factura, de titularitat aranesa i gestionat pel guarda de tota la vida.
Sopa, llenties, amanida, llom amb pèsols, i poma.


06:00h: odiat moment del matí en què sona el despertador perquè vam pactar amb els guardes que ens donarien l'esmorzar a 2/4 de 7


Lac Major de Colomèrs, Estanh Plan, Lac Obago, Estanh de Ratèra de Colomèrs: llacs que voregem (el primer) i creuem (els altres) per tal d'atansar-nos al Portau de Colomèrs 2729m

Tuc de Colomèrs

Cara Sud de Colomèrs: vessant assolellat que ben arromangats flanquegem fins arribar al redreçat collet 2865m que ens acosta al cim.


Tuc de Colomèrs 2936m: objectiu assolit a les 12:00 del migdia, des d'on es veu tot i més, i on ens cruspim la llonganissa i el formatge, amb xocolata i te.


Pells de foca: peça adhesiva, sovint sintètica, que facilita la pujada amb esquís, i que guardem a la motxilla perquè ens espera un descens força engrescador amb neu de molt bona a no està malament.

Remar: activitat que, fora de context marí, ens toca fer per a progressar per les zones lacustres de Colomèrs, mentre ens rostim sota un Sol de primavera que s'entrena per a l'estiu.

Roba de recanvi: peces amb què cobrim els nostres cossos, sense dutxar-nos, un cop alliberats de les que duiem suades i segrestades dins de les botes.

Cotxe: giny mecànic que facilita el desplaçament de persones i/o coses, amb què tornem cap a casa, no sense aturar-nos a dinar a Vielha i a fer el cafè a Bellcaire, abans d'enfilar cap a la tortura dels 80km/h i pagant un ou pel gasoil.

Tuc de Colomèrs
26 i 27 d'abril, 2008
Manel, Rafa, Ricard, Sergi, Ramon.

pd: més fotos al Picasa