Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dilluns, 14 de desembre del 2009

Una altra Àfrica

Trescant per La Palma

Mentre la neu es debat entre el ser o no ser d’aquest, de moment, sec prehivern, marxem cap al Sud a caminar pels corriols de l’anomenada Isla Bonita.

Sobrerament situat a l’alçada del continent africà, l’arxipèlag canari és el territori de què forma part la petita illa palmera. Farcida de camins que recorren la totalitat del seu territori, pot ser una bona alternativa per a una setmaneta diferent.

Així doncs, la volcànica illa de La Palma, amb la Caldera de Taburiente com a estrella principal i el Roque de los Muchachos com a sostre d’altitud, ofereix innombrables possibilitats d’itineraris de tota mena i varietat.



La capital, Santa Cruz, és el millor lloc per a establir la base de les excursions. El sistema de transport públic de l’illa, les anomenades “guaguas”, fa recomanable el llogar un cotxe per arribar a tots els indrets i no dependre d’uns horaris amb molt baixa freqüència.
Les curtes distàncies fan que els desplaçaments tinguin poca incidència en la tria dels recorreguts; no obstant, cal tenir en compte que les carreteres són força revoltades.

Nosaltres utilitzem la versió en castellà de la guia “La Palma” editada per l’alemanya Rother, amb tota mena de detalls. Aquesta illa és una destinació amb un elevat índex de visitants germànics.

Les rutes realitzades per nosaltres van ser:

• Ruta de los Volcanes: Refugio del Pilar 1440m – Cráter del Hoyo Negro – Volcán de La Deseada 1945m – Volcán Martín 1529m – Los Canarios (Fuencaliente) 722m.



• Roque de los Muchachos: Degollada de Franceses 2297m – Pico de Fuente Nueva 2366m – Roque de los Muchachos 2426m – Degollada de Franceses – Pico de la Cruz 2351m – Degollada de Franceses.



• De Los Tilos a los Nacientes de Cordero: Los Tilos 500m – Espigón Atravesado – Nacientes de Cordero 1410m – Nacientes de Marcos – 13 túnels de la canalització de les aigües – Casa del Monte 1300m – pista forestal – Espigón Atravesado – Los Tilos.



• Pico Bejenado: El Barrial 1150m – Tamarahoya – El Rodeo – Pico Bejenado 1854m – El Rodeo – Roque de los Cuervos – El Barrial.



A més vam visitar els volcans Teneguía i San Antonio i el Faro de Fuencaliente; el poblet de Santo Domingo de Garafía, i vam gaudir de la bellesa del Roque de Santo Domingo i el Roque de las Tabaidas.




6 al 13 de desembre, 2009
La Palma

Carmen, Ramon.