Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dilluns, 4 de juliol del 2011

trescalada

Que potser ets d'Olot? No coneixeràs en Peña?

A un quart d'onze passem pel refugi del Pedra i la fem petar una estoneta amb el guarda. Li expliquem les nostres intencions i ens diu que quan baixem tindrem l'arrosset a taula...

el refugi Estasen

Amb aquesta bona expectativa, ens posem en marxa. Les aproximacions de les vies del Pedra sempre són una mica pallisses, amb encigalada inclosa, i la d'avui no en serà l'excepció. Quan se'ns acaba el corriol i no veiem cap més fita, comencem a enfilar-nos pendent amunt, sense camí però en la bona direcció.

tram de corda fixa a l'aproximació

Així aconseguim arribar a la base de la paret, en un punt on trobem dos trams de corda fixa que, prèvia nova encigalada, ens mena a l'inici de la via. Una pintada a la roca així ho indica.


L'Estasen és una via oberta per ell mateix, el 30 de juny del 1928, amb la companyia d'en Puntes, Vila i Rovira. És una escalada, doncs, ben clàssica, que recorre la cara Nord amb trams d'escalada i d'altres on s'hi va a l' "ensamble". Hi ha un primer llarg a La Piràmide, després cal fer una llarga transició fins a l'altura d'El Dit, i d'allà arrenquen 600m de llargs i transicions fins el cim d'El Calderer.

4t. llarg

Així que ens repartim la tasca d'anar de primer i cadascú de nosaltres farà un terç mal comptat del recorregut.

5è llarg

Els tram de transició més llarg té 200 metres i fa que ens cansem més del compte. Portem gent al davant i això al Pedra sempre fa una mica d'angúnia, el terreny és descompost i es fàcil que et caigui alguna pedra. Amb lo bé que s'escala entre setmana...

10è llarg

 Acabem la darrera tirada i ens enfrontem als darrers 100 metres de paret. Els senyals verds que anem trobant ens menen al cim del Calderer; abans, però, no ens en lliurem de les conseqüències d'arrossegar les cordes per aquest terreny. Un pedrot fa diana. Per sort, no és gaire greu.

danys col·laterals

acabats de coure

Una mica de formatge i alguna barreta energètica per encarar el descens fins l'Enforcadura i la baixada de la malmesa tartera fins el camí de tornada cap al refugi.

L'arrosset va fer front amb èxit a les expectatives.

2 de juliol, 2011

Pedraforca
El Calderer
via Estasen

Cèsar, Jordi, Ramon.

àlbum megamix del Jordi i el Ramon
les del Cèsar

.