Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dijous, 9 de febrer del 2012

Onada inoportuna

A Sibèria no van trobar un moment més adient per obrir la porta i que se'ls escapés el gat. Havia de ser, precisament, aquest cap de setmana. Toca't els collons...

Així les coses, decidim canviar l'equipació i prendre les botes d'hivern, les de caminar. Amb sort, podrem estirar les cames i lliurar-nos del sofà.

Arribem a Jaca, on el vent aixeca la pols del terra llançant-la contra la cara, com la ventisca de neu. Es fa difícil anar del cotxe a la porta de l'Eroski.

A ca l'Alberto ja ens esperen. Després de la rebuda i abans del sopar, estudiem les possibilitats caminadores de l'endemà. Un endemà que ens rep amb una matinera nevada i el mateix fort vent.


Triem l'opció més domèstica, llevat d'anar a comprar el diari i xurros per la xocolota. A prop de Jaca hi ha la Peña Oroel, que permet la seva ascensió malgrat les adverses condicions. Fem la ruta habitual que surt des d'El Parador, a 9 km de Jaca.


A la seva creu, la de l'Oroel 1769m fot un fred que pela i no ens hi estem més de dos minuts. La boira ho amaga quasi tot i no cal romandre-hi més.

Com que és d'hora, aprofitem per baixar cap al Sud a visitar l'ermita de la Virgen de la Cueva. Fem un curt mos i tornem al Collado de las Neveras 1727m per baixar pel mateix camí cap a El Parador.


No sé si ens ho hem guanyat prou, jo crec que sí, perquè el més fàcil era quedar-se a la casa; en qualsevol cas, la raclette que ens espera és d'allò més.

Aixequem la sobretaula i ens acomiadem de l'Alberto, dels seus pares -que ens han acollit amb una encantadora hospitalitat-, de la Pilar i de l'Ara. Canviem els terços i marxem cap a Baños de Panticosa, tenim reserva a la Casa de Piedra.

Set mantes, sí, set mantes, ens calen per aïllar-nos de l'intens fred que les pobres estufes del refugi no són capaces d'apaivagar. Fora, una intensa nevada guarneix els 12 sota zero que espesseix el gasoil i en dificulta l'arrencada dels motors.

Esmorzem d'hora per tocar el dos al més aviat millor. Ens aixopluguem al bar del Casino de Sallent de Gállego, avui sí, llegint el diari i fent un cafè. La neu envaeix la carretera fins al Monrepós. Marxem abans no sigui massa tard.

3, 4 i 5 de febrer

Jaca
Peña Oroel 1769m

Alberto, Carmen, Pilar, Ramon
.