Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dimecres, 14 de novembre del 2012

pels pèls

Tot just, a Arinsal, acabo de tancar el cotxe i em poso la motxilla, comença a ploure. Són tres quarts de tres. Decidim esperar a veure què passa. I tancats a dins del cotxe passa una hora veient com el ruixat és prou important per a romandre-hi aixoplugats.

Mentrestant, pensem en alternatives com ara la Borda Jovell (que em sembla que ja no és el que era), a Sispony, o l'Aina, de Canillo. Ens hem donat de termini fins a les quatre, quan quedaran les dues hores de llum que necessitarem per arribar al Refugi de Comapedrosa.


S'atura la pluja i el cel es va aclarint. A tres quarts de quatre sortim pel GR11 1480m amb format de pista i que més endavant es transforma en corriol. Anem fent amb tranquil·litat tot gaudint els canvis de llum i formant part del joc de la boira, que ens empaita a tota velocitat.

Al Collet de Comapedrosa 2224m albirem el refugi quan queda un quart d'hora de llum, encara no.


Per a la nostra sort, som els únics hostes del Refugi de Comapedrosa 2260m. Ocupem el 50% de les places  lliures de la part lliure, o sigui, dues. Sent divendres i negra nit, difícilment haurem de compartir el reduït espai d'aquest auster refugi. Mobiliari de ferro per a evitar que els destralers cremin taula, banc i lliteres.


Ens entretenim cremant a la llar de foc l'escassa llenya seca que hi ha. A dos quarts de vuit, sopem i a les vuit ja som al sac. La nit és llarga i només ens desperta el so persistent de la pluja; la neu, la veiem quan traiem el nas per a veure el panorama.


Del refugi en amunt la muntanya s'ha tenyit de blanc i es posa els núvols per barret. Ara neva, ara fa vent i la temperatura ha baixat notablement.

Prop de les onze donem per acabada l'espera i ens en tornem cap a casa. De baixada ens creuem amb diversos caminants, de diferent gama, que ells sabran on van i on volen arribar.


9 i 10 de novembre, 2012

Vall de Comapedrosa

Carmen, Ramon.

.