Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dimecres, 3 de febrer del 2016

Una a peu i una altra amb esquís

Cap de setmana aprofitat, malgrat les males previsions de la méteo.

Diumenge, 17 de gener

El dia que fa 56 anys que em van batejar, sense que ningú em preguntés si volia ser catòlic per imperatiu legal, ens aturem a esmorzar al bar de l'estació de Toses. Després del desconcert del primer moment, podem gaudir d'un gustós entrepà de botifarra que serà el combustible per encarar l'activitat de la jornada.


La carretera del Pimorèn està nevada i fem un parell de patinades que ens fan desistir de baixar fins L'Ospitalet. Tornem a Portè, a la part més baixa de l'Estació. Comencem a lliscar des del Telecadira de l'Estanyol. Aviat trobem una traça que ens convida a abandonar les pistes i fer via pel bosc, molt més agradable.


El dia és esplèndid i el vent anunciat no ha fet acte de presència. Això afavoreix l'activitat, que serà tranquil·la donada la minsa acumulació de neu. Fer esquí de muntanya per pistes, intentant fugir de les pistes, és una contradicció en sí mateix. No som els únics.


Voregem la Coma de l'Estanyol i pugem fins el Coll del mateix nom, tot i que al mapa no hi surt com a tal. Si volguéssim fer cap cim hauríem de treure'ns els esquís i pujar per una canal...i, la veritat, no en tenim ganes. Donem per bons els prop de 800 metres acumulats i ens preparem per al descens, que serà per pistes, on la neu està molt millor.

Malgrat el mal que em fan les botes, intento mantenir la dignitat.

A Puigcerdà completem el dia amb una adequada visita gastronòmica.


Jordi, Ramon

https://picasaweb.google.com/115397720341576987582/Pimoren170116
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=11989974

_________________________________________________________________________________

Dissabte, 16 de gener

Hem quedat per trobar-nos a les 08:00 a L'Indià de l'Esclat, prop de Vic. Volíem anar al Comanegra, però les previsions de vents superiors a 100km/h ens fan plantejar-nos un altre objectiu menys exposat.


Mentre esmorzem, busquem itineraris per l'Osona i en trobem un ben a prop. El Sender de Taradell és un recorregut circular que comença i acaba en aquest poble i que discorre en bona part per bosc, estant així a recer dels fenòmens eòlics.


Taradell - St. Quirze - Capella de St. Quirze - L'Enclusa 866m - Collada de Mansa - Castell de Taradell - Coll de Taradell - Collet de Goitallops - Gasala - Can Talaia - Taradell.

Fem, doncs, un itinerari entretingut i plàcid, condicions que no haguérem trobat carenejant per la Garrotxa.

Tornem a L'Indià, a fer un mos abans de fer via cap a casa.


Andreu, Josep, Laia, Txell, Ximo, Ramon.

https://picasaweb.google.com/115397720341576987582/SenderDeTaradell160116
https://onedrive.live.com/?authkey=%21AJkymjG7cTlka7I&id=D35D9011897EA610%212787&cid=D35D9011897EA610

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=11968562
.