Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dilluns, 21 d’agost del 2017

Núria, sempre.

Per més que vaig a Núria, i per més que repeteixo cims, ara per un costat, ara per un altre, mai no me'n canso. És, mai millor dit, el meu Santuari.

Aquest cop, tinc la sort de compartir l'excursió amb companys excepcionals. Ens trobem a St. Andreu i fem via fins a Queralbs. Després d'un bon esmorzar, pugem a Núria amb el Cremallera.

Mentre pugem amb el Cremallera, anem rumiant què farem per Núria. Només tenim clar que pujarem per la Vall de Noucreus i a dalt del Coll decidirem. Una opció, és anar al Pic de l'Infern, i l'altra, és anar fent per l'Olla fins que en tinguem prou. 


A ritme viu, pugem fins el Coll de Noucreus i el Pic de la Fossa del Gegant. Ens acostem al seu pic secundari i, mentre fem el primer mos, ens mirem el panorama. 


Malgrat estar temptats d'anar cap a l'Infern (al Pic, eh), unes grans nuvolades que s'hi acosten ens fan canviar d'opinió i preferim trescar per l'Olla i, si se'ns gira el temps o les ganes, tirar avall. 


Dit i fet, carenegem fins el Pic de Noucreus i baixem cap al Coll de Noufonts. Agafem aire i encarem la forta pujada -sobretot els darrers 50 metres de desnivell- fins el Pic de Noufonts. 

Els núvols ja envaixen les muntanyes de la zona de Tirapits. 


Fem una aturadeta més llarga abans de continuar fins el Pic d'Eina i Coll d'Eina. Aquí, decidim que ja en tenim prou per avui i fem el llarg descens per la carena que, cap al Sud, va a cercar la Coma d'Eina. 


Arribem a Núria a temps d'agafar un Cremallera que surt en un quart d'hora. 

20 d'agost, 2017

Pic de la Fossa del Gegant 2808m
Pic de Noucreus 2799m
Pic de Noufonts 2861m
Pic d'Eina 2789m

Josep Ma., Manolo, Ramon.

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=19299651
https://goo.gl/photos/ZbnWdfkteytu1vGB9
.