Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.
(Per veure tots els continguts i sentir-ne la banda sonora, és millor obrir el Blog amb l'iExplorer)


SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dimarts, 8 d’agost de 2017

Recordant la Cavalls del Vent

Aquest estiu vull recórrer els refugis més propers i on no anem mai. Aprofito per romandre-hi i gaudir-ne, i fer una bona caminada per la zona.


INICI DE LA TRAVESSIA AL PONT DE ST. NAZARÍ, AIXÒ ÉS A LA CARRETERA DE COLL DE PAL, AL TRENCANT QUE PUJA A GRÈIXER. HI HA UNA ESPLANADA PER APARCAR-HI. 


DES D'AQUÍ, PUJO AL REFUGI REBOST, ON FAIG NIT. AQUESTA TRAM i BONA PART DE TOT L'ITINERARI ES FA SEGUINT LA "CAVALLS DEL VENT" i TAMBÉ SENYALITZACIÓ DE GR i DEL PARC CADÍ-MOIXERÓ. 


DEL REBOST PUJO A LA TOSA D'ALP. SE SURT DEL REFUGI PUJANT FORT i ANANT GUANYANT ALTURA PEL BOSC, FINS QUE SORTIM A LA COLLADA COMAFLORIU, ON JA SEGUIREM LA CARENA FINS LA TOSA. 


DE LA TOSA i REFUGI NIU DE L'ÀLIGA PERDEM 500 METRES FINS EL COLL DE JOU, PER TORNAR A SUMAR ALTITUD FENT UN LLARG FLANQUEIG PEL BOSC DE LA CARA NORD DE LA MUNTANYA. 

EL DARRER TRAM DE PUJADA, FINS EL CIM DE PENYES ALTES, ÉS MOLT DUR. 


ARA TOCA FILAR PRIM A LA BAIXADA D'AQUEST CIM. EL CAMÍ ÉS COSTERUT i FINS i TOT HI TROBAREM UN RESSALT EQUIPAT AMB UNA CORDA FIXA. 

ARRIBEM AL COLL RASET, AQUÍ PODEM PRENDRE LA CANAL DE LA SERP i RETORNAR AL COTXE. 

JO, SEGUEIXO FINS EL COLL DE MOIXERÓ, ON ABANDONO ELS SENYALS DE LA "CAVALLS" i DEL GR PER PRENDRE UN CORRIOL BEN FRESSAT I FITAT QUE EM PORTA AL REFUGI ST. JORDI. 


MOMENT DE FER UN ÀPAT REPARADOR i PREPARADOR PER LA DARRERA PUJADA. ABANS, PERÒ, BAIXAREM PER UN CLAR CAMÍ QUE TORNA A SEGUIR ELS SENYALS DE LA "CAVALLS" DIRECCIÓ REBOST. 


PERDEM UNA PREUADA ALTITUD QUE HAUREM DE RECUPERAR, EN PART, PUJANT AL COLL D'ESCRIU. PER FER-HO TENIM DUES OPCIONS: SEGUIR ELS SENYALS PER UN CORRIOL DRECERA, QUE PUJA MOLT DIRECTE, O SEGUIR LA PISTA, QUE PUJA MÉS SUAU, TOT i QUE TAMBÉ ENS FARÀ SUAR. JO, AQUEST COP, HE TRIAT LA PISTA PERQUÈ SÓN LES TRES DE LA TARDA i FA MOLTA CALOR; PER LA PISTA CORRE UNA MICA L'AIRE.

ARRIBATS AL COLL D'ESCRIU, JA NOMÉS HAUREM DE SEGUIR LA PISTA PRINCIPAL, BEN ASSENYALADA, TOT BAIXADA, FINS EL PONT DE ST. NAZARÍ.

15 i 16 de juliol, 2017

Tosa d'Alp 2537m
Penyes Altes del Moixeró 2276m

Ramon.

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=18682675
.