Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dijous, 18 de gener del 2018

Voltant pels Rasos

Després de les darreres nevades, la innivació és general i de qualitat pols a bona part del Prepirineu i ja no diguem al Pirineu. 

La méteo pel diumenge no és bona, però com més cap a l'E és menys dolenta i hi ha models que donen finestres de clarianes.

 Així les coses, no cal anar gaire lluny a trobar el mal temps. Si ens quedem a prop i l'encertem, tindrem premi...



I la fe ha tingut recompensa. Hem començat la primera pujada amb boires baixes i quatre volves que s'han desfermat en arribar al Pla de l'Orri, fet el primer descens des del Pedró. Tornem a pujar al Pedró. Quan iniciem el descens cap a Les Collades, apareix la finestra i, amb alguna ennuvolada passatgera, ja no es tancarà fins el darrer moment.


Això és un festival de gent amunt i avall, amb esquís i amb raquetes.

La neu, pols i increïblement seca, ens regala descensos curts (els desnivells als Rasos són curts) però molt "disfrutons".



A la pujada des de Les Collades al Rasos de Dalt fem una marrada pel bosc perquè hem seguit unes traces que pensàvem correctes. Hem hagut de corregir el rumb. Per sort, no és un bosc espès i no ens ha costat encertar el cim.



A la baixada, hem seguit el camí correcte, marcat amb senyals grocs. El podeu fer de pujada, còmodament. És estret i pendent per esquiar-lo, però es pot fer bé, si domineu l'eslàlom amb els arbres.




Tornem a pujar al Pedró, nus estratègic d'aquestes muntanyes, i ens disposem a fer el darrer descens del dia, el més llarg, per la pista de Les Soques, fins La Creu. Acabem d'arribar al cotxe fent els 250 metres de carretera que ens en separen.

Posem la cirereta al dia, dinant al xalet-refugi dels Rasos.