Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


diumenge, 6 de maig del 2018

Anàvem avisats...


En el decurs del pont de l'1 de Maig, amb una méteo dolenta que fa desestimar cap intent de travessia, fem estada al Refugi de La Restanca.

Dels quatre dies previstos (28/04 - 01.05), només en fem tres. I d'activitat, dos.


El 28/04 pugem a La Restanca des de l'aparcament situat una mica més enllà del Pont de Ressec. Esquís a l'esquena per la pista i després pel camí del bosc, per neu discontínua fins una mica abans del final de la pujada forta, quan s'arriba a una mena de collet i el camí gira clarament a la dreta per anar a buscar la presa.

En qualsevol cas, dependrà de la neu i de les ganes de cadascú.


El 29/04 romanem tancats al refu per mal temps. Lectura, campionats de parxís i minitorneig de "Remigio" (joc de cartes).

El 30/04 mobilització absoluta dels 9 hostes del refugi; tots amb un clar objectiu: el MONTARDO. Compartim traça -oberta pel grup francès- enmig d'estones de boira, què finalment s'esvaeix i ens permet progressar amb comoditat.



Arribem a la carena amb les ganivetes esgarrapant una neu molt dura. Anem fins el Còth deth Montardo, on decidim canviar esquís per grampons per pujar de dret fins el cim. Un agosarat apura amb esquís fins el cim, buscant un recorregut menys directe però amb neu  tova.



Recuperats els esquís, fem un descens memorable per una neu pols poc imaginable a final d'abril.

El guarda de La Restanca ja ha tancat, no tenia cap reserva prevista i la méteo tornarà a ser dolenta.

Fem un mos a la part lliure i fem via cap a Ressec. L'agosarat del cim, tria baixar per la "Pala Mesilla". El guarda ens va dir que no estava en condicions, però...


La resta desfem el camí del bosc. Jo, apuro amb esquís fins on puc.

A Salardú, mentre fem un toc, mirem la méteo i decidim donar per acabat el pont. Efectivament, el dia 1 fa mal temps. Ho veiem des de casa, a les webcams del Pirineu.

28 al 30 d'abril, 2018

Montardo 2833m

Carmen, Graugés, Txell, Ramon.

.