Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


diumenge, 6 de maig del 2018

Per les muntanyes d'en Dràcula

La méteo a muntanya sempre és un dels esglaons difícils de superar perquè, quan és dolenta, complica les habilitats dels practicants. Això, quan no els posa en risc. Aquest últim no és el cas, però sí que alteri tots els plans.

De la recerca digital no en trec massa informació i, de la que trobo, no tota m'aporta dades concretes. Bàsicament, el Wikiloc amb tracks sense explicacions o poc extenses. Al final, em quedo amb un parell d'objectius muntanyencs i alternatives amb recorreguts per estacions alpines.

Quant a la logística del viatge, volem a Bucarest i lloguem un cotxe per moure'ns per les zones escollides. Amb el Booking, ens anem adaptant a les necessitats, dia a dia. No hi ha cap problema per trobar allotjament; és temporada baixa i hi ha molt poca ocupació.



Com a curiositats, cal visitar el Castell de Bran, el d'en Dràcula. També és interessant el Castell de Peles.



Primer objectiu: Refugi Cabana Valea Sambetei a la Vall de Sambata. S'hi accedeix des del poble Sambata de Sus. Una pista forestal (millor amb 4x4) ens apropa a l'inici del camí del refugi. La neu en fixarà els límits.



El dia que hi volem pujar (i el següent), hi ha mala previsió. I es compleix. Ho descartem i ens dediquem al turisme per Sibiu.

Segon objectiu (que també se'n va en orris): Balea Lac. Des d'aquí, hi ha diverses rutes d'esquí de muntanya. S'hi accedeix en telefèric des de Cascada Balea on s'hi arriba per la carretera Transfagarasa, des de Cârțișoara.



Obligats per la méteo, fem una altra turistada enmig de la boira. Com a curiositat, l'hotel i l'església de gel.

Passen els dies i, sense res a les alforges, hem de començar a desfer el camí cap a Bucarest. És el moment d'aplicar el Pla B, coincidint amb la millora de la méteo. Però ja no podem executar el Pla A... Enmig del Pla B, visitarem la ciutat de Brasov.

3 d'abril

Poiana Brasov



Varful Postavaru 1799m

https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/varful-postavaru-romania-23856917
_________________________________________________________________________________

4 d'abril

Azuga



Urechea 1713m

https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/urechea-romania-23857141
_________________________________________________________________________________

5 d'abril

Sinaia



Jepii Mici 2163m

https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/jepii-mici-romania-23857192


Del 30 de març al 7 d'abril, 2018

Carmen, Ramon.

https://photos.app.goo.gl/HjR1Kd1n9HgKiaPf1
https://photos.app.goo.gl/ROkjcdq0pcBTLuuF2
.