Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dimecres, 30 de maig del 2018

Un tema pendent menys.


Després del fiasco del Taillon, amb una méteo de puta pena i una neu de piolet i grampons, ens disposem a resoldre un assumpte que fa temps que ens cou.

Esperonats per una crònica de només fa dues setmanes, en què encara no s'arriba en cotxe (per neu a la pista) al punt d'inici de l'itinerari, i per treure'ns l'espineta de la temporada passada, en què no ens va funcionar la logística, ens decidim a fer un nou intent al Cotiella.

Dormim a l'Alberg de Sin, molt recomanable, perquè a Saravillo (des d'on surt la pista de la Basa de la Mora), els allotjaments que hi ha, són un cau de problemes.


Doncs bé, només dues setmanes després de la crònica esmentada, nosaltres ja arribem en cotxe (per la pista de la Basa de la Mora) al punt d'inici de l'ascensió: allà on hi ha un indicador a El Monticiello i La Fuenfria, abans d'arribar al Refugi de Labasar


Així doncs, esquís a l'esquena. I durant una bona estona. En aquestes dues setmanes, la fosa de neu ha estat espectacular. És una altra muntanya. Si ho arribo a saber, no hi hagués anat, però com que ja hi som, encarem l'objectiu " a verlas venir".

El resultat és que portegem els esquís una hora, fins la cota 2135, per la ruta que amb neu és molt còmoda i que amb pedres i pedrots, és tot un rosari.


Un cop els esquís als peus, anem fent via cap a les Agulles de Labasar i la Collada de la Pala del Puerto, on hi arribem per una bona traça.

Baixem al fons de la vall i, abans de tornar a posar pells, aprofitem l'aturada per a ganyipar una mica. Coincidim amb uns bascos que ja estan de tornada; que matiners !!


Aprofitem la seva traça per remuntar fins la Colladeta de las Neiss, on hi arribem enmig de la boira. Ja no ens la treurem de sobre. Així fem cap al cim, mirant a terra per seguir el camí sense veure on anem.


S'acaba la pujada, senyal inequívoc que som al cim del Cotiella. Les petjades, també, així ho indiquen. No es veu "un pijo". Fotos testimonials i cap avall resseguint la traça de descens dels bascos.



A la Colladeta de las Neiss recuperem la visibilitat i podem gaudir molt més de l'esquiada.

El retorn al Collado de la Pala del Puerto es converteix en un calvari. Les pells no s'enganxen de tan xopes com estan; la neu, molt humida, no ens aguanta en el flanqueig i el Sol ens fa l'única visita del dia en el pitjor lloc possible.


Esgotats els renecs, assolim el Collado. Nunca mais !!

La resta del descens no presenta més inconvenients que creuar algun pas pedregós i, un cop tornem a carregar els esquís a la motxilla, baixar pel corriol del bosc, molt més còmode, a buscar la pista que ens tornarà al cotxe.


Comencem a posar les motxilles al cotxe que ressona el primer tro. En cinc minuts es desferma una forta tempesta de llamps, trons i calamarsa. Ens ha anat d'un pèl.

 26 i 27 de maig, 2018

Cotiella 2912m

Carmen, Ramon.

.