Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dimarts, 4 de setembre del 2018

Si no plou, si us plau, si fa sol

Serà el tercer intent, encara que, en realitat, serà el primer en què ho provem de debò. Les altres dues vegades, les inclemències meteorològiques no ens van deixar ni posar els peus a terra.

La proximitat amb el pont de la marededéu d'agost, potser, no és la millor data per trobar allotjament enlloc. Després d'una cerca infructuosa, tenim una darrera opció en el Refugi de Pineta i, per sort, ens surt bé. Ben mirat, és el lloc més adient per fer el Robiñera, ja que en poca estona de cotxe fas cap a la Plana de Petramula.


Des de Chisagües, una pista en bon estat -en aquest cas- ens permet arribar-hi sense complicacions. De fet, la part final de la pista només és permesa als 4x4, però hi trobem turismes que hi han passat sense problema.


Des de la Plana de Petramula seguirem un camí evident que neix just passat el revolt a 180º de la pista, indicat cap al Glaciar de La Munia. Molt poc abans d'arribar al Collado de las Puertas, baixarem cap a l'E a buscar un corriol que s'enfila per l'altra vessant.


A partir d'aquí, el camí guanya alçada de forma decidida, tot i que, llevat d'un curt tram per un barranc, es tracta d'un sender relativament còmode, que zigzagueja fins la carena.


Seguim la carena pel seu fil, ample, sense cap complicació. Anem mirant l'altímetre, perquè hi ha moments de boira que ens amaguen el terreny i no sabem quant ens queda. Ens sembla que ja hem arribat en veure una gran fita en terreny horitzontal, però no. Alerta...



Encara ens falta un bon tram, amb el mínim desnivell, per arribar al cim de La Robiñera 3005m.

No plou, de moment, ni lluu gens el sol, però només les boires ens fan la guitza, perquè no ens deixen veure les muntanyes. Només la propera Munia apareix i desapareix davant nostre.


Tampoc no temptarem la sort i comencem a tirar avall. El descens, la fem per la mateixa ruta, amb alguna variant gràcies a la millor perspectiva.

A la Plana de Petramula, posem els peus en remull per alliberar-los del cansament. Com que encara no plou, també treiem el pernil i el formatge i ens regalem un merescut piscolabis.

11 i 12 d'agost, 2018

La Robiñera 3005m

Carmen, Ramon.

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/robinera-27524690
https://photos.app.goo.gl/FfNgzZ1Ki4r7Ad8g7
.