Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.
(Per veure tots els continguts i sentir-ne la banda sonora, és millor obrir el Blog amb l'iExplorer)


SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dimarts, 8 d’agost de 2017

Circ d'Engorgs

Feia molt de temps que no anava als Engorgs. Em venia de gust tornar-hi i aprofitar per fer una ruta completa per la zona...

DES DEL REFUGI DE MALNIU, AL PUIGPEDRÓS i ALS CIMS DEL CIRC D'ENGORGS, FINS LA PORTELLA D'ENGORGS. RETORN AL REFUGI DE MALNIU PASSANT PEL REFUGI D'ENGORGS (FOLCH i GIRONA). 


SE SURT DEL REFUGI MALNIU PER LA RUTA NORMAL DEL PUIGPEDRÓS, PER CAMÍ BEN TRAÇAT, O SEGUINT FITES QUAN EL CORRIOL DESAPAREIX. 

ABANS DEL COLL DE LES MOLLERES ENS ENFILEM NETAMENT CAP AL NORD. HI HA DIVERSOS CORRIOLS, MÉS O MENYS ROSTOS, QUE PODEM ANAR TRIANT PER FER MÉS CÒMODA L'ASCENSIÓ. 


SORTIREM AL PLA DE LES MOLLERES i ANIREM GIRANT A NW CAP AL CIM QUE JA TENIM A LA VISTA. 

DEL CIM DEL PUIGPEDRÓS SEGUIREM CAP AL NW A CERCAR LA PORTELLA DE MERANGES i JA SEGUIREM TOTA LA CARENA QUE TANCA EL CIRC D'ENGORGS. 


PASSAREM PELS PICS D'ENGORGS, LA TOSSETA DE L'ESQUELLA (TAMBÉ ANOMENAT CAMP COLOMER), COLLET DE ST. VICENÇ i LA PORTELLA D'ENGORGS. 

EN AQUEST RECORREGUT PASSAREM PER DIVERSES PUNTES SECUNDÀRIES. ELS CAMINS SÓN POC CLARS, PERÒ ÉS FÀCIL BUSCAR EL MILLOR TRAÇAT PER SEGUIR LA RUTA. A VEGADES ENS CALDRÀ FER SER SERVIR LES MANS PER FER O DESFER ALGUN PAS ROCÓS, PERÒ SEMPRE AMB FACILITAT. DE LA PORTELLA D'ENGORGS PRENDREM EL GR11 CAP AL REFUGI FOLCH i GIRONA, ON ENS ANIRÀ BÉ FER UN DARRER MOS ABANS D'AFRONTAR EL RETORN A MALNIU, PEL MATEIX GR11, AMB FORÇA DE TRAMS DE PUJADA. 


FINALMENT, RETROBAREM EL CAMÍ PER ON HAUREM INICIAT L'EXCURSIÓ i EN UN TRES i NO RES JA SEREM A MALNIU. 

8 i 9 de juliol, 2017

Puigpedrós 2915m
Pic  d'Engorgs 2818m
Tosseta de l'Esquella 2871m

Ramon.

https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=18578257
https://goo.gl/photos/c7x67GxA44HjARgKA
.