Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dimarts, 17 d’agost del 2010

de les d'abans

En Llobarro vol fer de primer i em fa una proposta combinada de caminar i escalar, per dir-ho d'alguna manera, a l'antiga. Res d'acostar-se a l'agulla amb el mínim esforç. Ben al contrari, sortirem del poble, farem el camí, escalarem i cap avall.

Així doncs, ben esmorzats, amb la solitud d'un divendres d'estiu, enfilem el Camí de les Bateries des de Collbató. Ben senyalitzat i amb traces d'haver estat arranjat no fa pas gaire, el camí Vell de Collbató a Montserrat és un recorregut distret i amb molt bones vistes que es fa amb comoditat.

En arribar al trencant de St. Joan, el prenem per pujar-hi. Ara el recorregut es torna més rost i pedregós. Passem per l'estació superior del funi de St. Joan i prenem el camí de St. Jeroni fins passada la Gorra Frígia. Just on el camí comença una baixadeta hi ha una clariana de roca a ma esquerra, amb l'espàrrec d'un parabolt clavat, per la que cal enfilar-s'hi i de seguida hi trobem un corriol que passat un collet ens menarà al peu de via.



L-1 40 mt 10 Bolts dificultat . . . III+ /I V / III
L-2 25 mt 06 Bolts dificultat . . . III / IV / III
L-3 25 mt 03 Bolts dificultat . . . III / II
L-4 35 mt 04 Bolts dificultat . . . II / I
L-5 38 mt 10 Bolts dificultat . . . Ae (6a) / IV+

Per no allargar-me, diré que el company s'ho va currar de valent i amb molta dignitat.

Després del relax inigualable del fet de treure'ns els peus de gat, baixem per la normal, penjats de cables i cadenes i lliscant pel fang de la canal; què hi farem...

Reprenem la part clàssica de la sortida i des de St. Joan baixem fins el Pla de les Taràntules per escometre l'altre costat del Camí de les Bateries i tornar a Collbató.

Una clareta i unes patates per fer passar la gana, i cap a casa.

13 d'agost, 2010
Camí de les Bateries
Gorra Frígia
via Lo Tio Gos

Llobarro, Ramon.

.

1 comentari:

Zax ha dit...

Està bé això de recuperar el vell esperit dels pioners Montserratins.
La propera amb espardenyes , cànem i tacs de fusta!

Salut company!