Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


divendres, 20 de maig del 2011

sense final feliç

Avui fa una setmana que anava per l'A-2, amb l'aire condicionat posat i amb 29º a l'exterior. Amb els esquís al cotxe, anava cap a l'Aneto.

Les darreres cròniques llegides a l'esquidemuntanya.com i les imatges proporcionades per la webcam de La Renclusa no em feien ser gaire optimista quant a la neu que hi trobaríem, però en cap cas m'esperava haver de pujar 100 metres amb els esquís a l'esquena, per sobre de La Renclusa.

Però, la primera sorpresa va ser no trobar cap cotxe a La Besurta, bé, a la part ampla de La Besurta; abans hi havia mitja dotzena de cotxes, molt ben aparcadets, davant del bar.


De la mateixa manera, al refugi no hi havia gaire gent i l'acollida, el tracte, el tiberi i la dormida van ser d'un nivell mai vist en aquest refugi. Sense desmerèixer, el fet que fos divendres hi tindria alguna cosa a veure.

Veníem d'una setmana anticiclònica i la méteo del dissabte anunciava un 50% de probabilitats de precipitacions. Res no ho feia pensar en sortir del refugi; esquís al coll, no ens els vam calçar fins la cota 2240.


Feia mitja hora que havíem passat el Portillon Superior quan van començar a caure les primeres volves; testimonialment al principi, i amb força virulència al cap d'una estona. El cel estava totalment cobert i els núvols amagaven els cims.

Després d'un temps mort, sense que res ens fes pensar en que escampés, vam prendre la decisió de renunciar. En arribar de nou al Portillon, el temps va tornar a canviar, però ja ho vam deixar estar. Ens quedàrem sense saber si als cims s'havien esvaït les boires.


Mentre a La Renclusa ens cruspíem el pernil reglamentari, va caure una bona tamborinada que ens alleugerí la sensació de no haver tingut prou paciència.

Vam tenir el temps just d'arribar al cotxe, La Besurta ja més plena, abans no tornés a ploure.

S'ha acabat la temporada, una temporada un pèl estranya. D'això ja en parlaré més endavant.

13 i 14 de maig, 2011

intent Aneto
Carmen, Ramon.

https://picasaweb.google.com/ramon.aymami/MalTempsALAneto13I140511

.