Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dimecres, 15 de juny del 2011

trescant per la "Sierra"

Aprofito una visita al país veí per anar a conèixer allò que en diuen la "Sierra". En concret la del Guadarrama i el seu pic principal, el Pico Peñalara, que dóna nom a un club de muntanya emblemàtic de Madrid.

Així doncs, amb el "Cercanias" fem cap a Cercedilla d'on prenem el tren de via estreta que puja al Puerto de Navacerrada i a Cotos, porta d'entrada al Parque Natural de Peñalara.


Esmorzem mentre esperem els companys que hi pugen amb cotxe. Coincidim amb la celebració del Maratón Alpino Madrileño i això afegeix un to més festiu, encara, al lloc i al recorregut que farem.

El camí és una ampla pista que, des de Cotos va a buscar el llom de la muntanya. El sol ens fa suar, però menys que els esforçats maratonians que ens anem creuant, ells ja van de baixada.


Arribats al llom, som a la frontera amb Segovia. D'aquell costat hi puja un nombrós grup que van al mateix cim que nosaltres.

L'itinerari no presenta cap dificultat; malgrat això, amb un mal pas, la Bego cau plegada a terra en trencar-se la cama. Els seus crits de queixa i de dolor donen versemblança a allò que sembla que no pugui ser. Però, a més, la posició del peu respecte de la cama no deixa cap dubte de la trencadissa.



De seguida comencem el protocol de protecció de l'accidentada mentre truquem al 112. De la multitud apareix una metgessa que es fa càrrec de la situació. Un equip de control de la MAM ens deixa una ombrel·la i el guia del grup nombrós ens facilita les coordenades GPS. La comoditat del terreny facilita tota l'operació. Arriben els Bombers i, fetes les actuacions pertinents, evaqüen la ferida.

La resta del grup ja no hi podem fer res i continuem l'excursió. De seguida arribem al cim del Pico Peñalara 2428m, el teníem ben a prop. El recorregut que fem és circular i seguim la carena cap al Risco de los Claveles 2388m per iniciar el descens cap a la Laguna de los Pájaros.


Ara ja tornem, per Los Llanos de Peñalara i la Laguna Claveles, i cap avall que fa baixada tornem a Cotos. El Juan, a veure la Bego i els altres, cap a casa.

Mentrestant, la Bego és traslladada a l'hospital. Fractura de tíbia i peroné per sobre del turmell. L'operaran i l'hi posaran una placa collada amb onze cargols...

12 de juny, 2011

Pico de Peñalara 2428m.
Parque Natural de Peñalara

Bego, Carmen, Isabel, Juan, Ramon.

https://picasaweb.google.com/ramon.aymami/Penalara120611

.