Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dimecres, 3 de juny del 2009

embolica, que fa fort...


El camí cap a la Independència està servit
.

"Món i política

Catalans, bascos i gallecs són grups ètnics, segons la diplomàcia nord-americana
La pàgina web del departament d'Estat de la Diplomàcia marca l'espanyol com a única llengua oficial de l'Estat

article publicat a l'AVUI.cat

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/06/catalans_bascos_i_gallecs_son_grups_etnics_segons_la_diplomacia_nord_americana_61144.php

El departament d'Estat de la Diplomàcia dels Estats Units afirma en la seva pàgina web que a l'Estat espanyol "hi ha diversos grups ètnics: els bascos, els catalans i els gallecs.

Aquesta informació apareix al principi del perfil de l'Estat espanyol, concretament a l'apartat on es parla de la "gent" que configura Espanya. En aquest apartat es fa referència al nombre d'habitants que hi ha al país, com es diuen, al creixement anual, a les religions predominants i fins a quina edat és obligatòria l'educació."



"També hi destaca la menció que fa a les llengües que s'hi parlen. Esmenta l'espanyol, que marca com a llengua oficial i que segons la pàgina web el parlen un 74% de la població, el català-valencià que l'utilitzen un 17% de la població, el gallec, un 7% i el basc, un 2%. Totes tres com a llengües no oficials.

En un altre apartat on parla del govern, esmenta com a principals partits polítics el PSOE, el PP i la coal·lició IU. Afegeix com a partits "regionals clau", CiU a Catalunya i el PNB al País Basc.

També s'anomena com a grups ètnics els anglesos, els irlandesos i els sud-asiàtics al perfil del Regne Unit, i francesos, italians i monegascos al perfil de Mònaco."

La qüestió és: en prendran nota el PSOE i el PP?, fidels admiradors ianquis...
.