Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


diumenge, 2 de febrer del 2014

per eliminació

El gat escaldat de l'aigua tèbia en fuig...

Per això, (després d'esperar a que sigui de dia per veure a les webcams la méteo de la zona i prendre una decisió) en arribar a Gósol i començar a pujar, amb el cotxe, la pista de Santa Magdalena i veure-hi la fangada que hi ha, no esperem a trobar gaire neu i girem cua abans no ens emmerdem massa.
El Pedraforca, amb la tartera ben nevada, compleix les condicions allavoses d'orientació Est.
Ens queda l'opció de la Serra d'Ensija; anem a veure què...


Per arribar a la Pleta de la Vila 1611m passem un primer tram de carretera nevat, que de bon matí deu d'estar glaçat. Curiosament, de la meitat en amunt l'asfalt està net. Què ha passat? O millor dit, la màquina ha volat els dos primers km i n'ha netejat els dos segons?

Deixem aquesta feina per al Professor D'Arbó.

Aquí hi ha neu i no hi ha allaus. Fem ple, doncs.


Esquís als peus, continuem per la pista del Coll de Pradell fins el trencall de la Font Freda, que prenem per endinsar-nos al bosc per un estret corriol que, quan arriba al Torrent de la Font d'Ensija, ens obliga a treure'ns els esquís per fer el curt tram de camí que segueix paral·lel al torrent.


Aviat en sortim cap al marge dret i ens tornem a calçar els esquís per anar fent amb comoditat. Seguim una traça matxucada per raquetes que ens va portant, sense esforç, cap a la sortida del bosc, ara ja molt esclarissat.

Albirem el Refugi d'Ensija 2161m i ens hi atansem, tot i estar tancat, a posar-hi un waypoint, abans d'enfilar-nos al darrer tram de la Serra d'Ensija, copat pel cim de la Gallina Pelada 2316m.



No hi romanem gaire al cim; el vent ens incomoda i quan aconseguim plegar les pells i fer quatre fotos, amb l'omnipresent Pedraforca, iniciem el descens. Les primeres neus són de difícil gestió, però tant com anem baixant anem trobant una millor qualitat del mantell nival que ens permet fruir fins a trobar, de nou, l'estretor del torrent.


Així, ens tornem a carregar els esquís a l'espatlla i baixem, ja, fins la pista, d'on tornem a esquiar cap al cotxe.

Tard hem començat i en proporció hem acabat, però, sens dubte, ha estat la millor tria del dia i de la zona.


25 de gener, 2013

Pic de la Gallina Pelada 2316m

Carmen, Ramon.


.