Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dilluns, 22 de gener del 2018

Voltant per Tuixent - La Vansa

Demà diumenge em toca treballar, així que per aquest dissabte haig de triar un indret proper i, esclar, que hi tingui neu. El Pedró i la Tossa, sempre els he fet des de Port del Comte. Em crida l'opció de pujar-hi per l'altre costat, ara que hi ha neu.

A més, aquest any, a Port del Comte han prohibit l'esquí de muntanya quan les pistes són obertes. Això és un tema que ningú aclareix a nivell legal. De qui són les muntanyes?? Poden prohibir-ne el pas??


Tampoc és que m'entusiasmi especialment haver d'anar per pistes d'esquí, però les muntanyes ja hi eren abans que els esquiadors, i les rutes per arribar-hi també.

A la cara Nord de Port del Comte també hi ha pistes, però són de nòrdic: Tuixent - La Vansa. Molt més tranquil·les i molt menys atapeïdes. Lliures d'instal·lacions mecàniques, és el punt de partida per les ascensions de la Tossa i el Pedró.


Sense cap complicació i, això sí, havent pagat el peatge (4,00€) per passar per aquestes pistes, sortim del Refugi de l'Arp cap a la Barraca de Sangonelles. A partir d'aquí, ens enfilem pel bosc. La traça de raquetes que seguim està endurida i ens obliga a posar ganivetes perquè és molt costeruda.


Així sortim al Prat Llong, on hi trobem la Barraca dels Pastors. Aquí hi ha més trànsit de "nordicqueros" i "raqueteros". De "ski-radonneurs", molt pocs. L'espai vital, però, és del tot generós.

D'aquí girem a S-SW, pel bosc, cap a la Tossa Pelada. Fa molt de vent i quan sortim a cel obert ens hem de protegir amb els gore-tex. Atansem el cim lluitant amb aquest torb, que ha donat tot el sentit al nom d'aquesta Tossa.



La traça de raquetes, ben trepitjada, ha deixat un passadís de neu que ens assegura la progressió amb esquís cap al Pedró dels Quatre Batlles. Tot just fem les fotos i toquem el dos, no s'hi pot estar. Tornem a la Tossa Pelada per iniciar el descens.


De nou a Prat Llong, remuntem un curt desnivell per encetar el descens, pel bosc, cap al Tallafocs. Una neu excel·lent ens acompanya fins al Refugi de l'Arp.



Bona feina feta. Un bon tiberi i cap a casa.

20 de gener, 2018

Tossa Pelada 2379m
Pedró dels Quatre Batlles 2387m

Graugés, Ramon.

.