Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


divendres, 26 de març del 2010

montaña palentina

Espigüete 2450m

Cardaño de Abajo 1320m és el castellà nom del petit poble que, situat al costat de l'embassament de Camporredondo, forma part del conjunt municipal palentí de Velilla del río Carrión. Propera als límits de Cantabria i de León, és el punt de partida per a les rutes de la cara Sud del Pico Espigüete, un dels referents, juntament amb el Curavacas, de la coneguda com a Montaña Palentina.




Després de passar el dissabte entre la pluja, les restes romanes de La Olmeda, San Salvador de Cantamuda, i d'altres indrets, el diumenge emergeix amb tan bona pinta com els croissants que ens donen per esmorzar a l'hostal d' El Abuelo.

Així doncs, després de pujar a la part alta de Cardaño de Abajo, deixem el cotxe a l'entrada de la pista, prohibida als vehicles, que discorre per la base de la cara Sud del pic i que ens disposem a recórrer per acostar-nos a la ruta d'ascensió escollida.



Abans d'arribar a la Loma Soña, una gran fita ens indica l'inici del camí que ens mena a la via normal de la Sud: La Pedrera. Encara ara, un bon gruix de neu estovada per la pluja amaga la majoria de la tartera i fa, a estones, més còmoda la progressió, si bé, aquest mateix gruix està per estrenar i ens hi hem d'esmerçar per a fer-nos el camí.



De mica en mica anem guanyant metres mentre esperem que la boira que cobreix el cim s'esvaeixi i ens regali les magnífiques vistes cap als propers Picos de Europa. Però la méteo sembla que ja en té prou amb que no ens plogui, de fet, nosaltres també ho donem per bo.

Quan arribem al collet, ja només ens queda fer la curta aresta fins al cim. Canviem els bastons pels piolets, el pendent a ambdós costats no és per a fer-hi broma, i penetrem al boirim que va i ve contínuament fins que topem amb el vèrtex geodèsic que guarneix el cim del Pico Espigüete 2450m.


Hi romanem una estona picant quatre ganyips i fent un parell de fotos del poc que es veu des del cim, però tampoc no ens hi entretenim gaire perquè la baixada promet ser entretinguda.

Sense esperar-nos-ho, tot just inciem el descens, que ens trobem un grup que segueix les nostres passes; ens mostren l'agraiment per la feina feta.
Potser, que hagin fet la nostra traça i, doncs, l'hagin compactada una miqueta més, fa que no ens enfonsem el que ens esperàvem, encara que de tant en tant hi trobem algun parany.


Variem una mica l'itinerari de baixada per a no trepitjar tanta pedra, més directes per la Loma Soña.
Retrobem la pista, que se'ns fa més llarga que a la pujada; les ganes d'arribar al cotxe.

Tornem a l'hostal de Camporredondo de Alba on ens hem allotjat. Ens deixen fer-nos una dutxeta i hi prenem una clara mentre ens cruspim el llom i el formatge.

Tot plegat, encarem el retorn dels 400km que ens separen de Madrid amb la gana tranquil·la i la feina feta.

L'endemà, tres hores d'AVE i cap a casa.


19, 20 i 21 de març, 2010
Pico Espigüete 2450m

Carmen, Carol, Rafa, Ramon.

i mentrestant, l'Elena i el David se'n van a fer una ruta pel Pozo de las Lomas.

http://picasaweb.google.es/ramon.aymami/EspigueteCaraSud210310

.