Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dijous, 18 de novembre del 2010

el President d' FGC no explica les coses tal com son...

UGT demana al President de FGC que no confongui a la ciutadania i que compleixi els acords signats


dimecres, 17 novembre de 2010

FGC i el conseller Nadal han acordat amb el comitè d'empresa en dues ocasions (3 i 20 de setembre) retornar el 5% del sou a la plantilla i, per tant, respectar el conveni col.lectiu de l'empresa. En relació a les declaracions fetes pel president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (Joan Torres) al programa “Els matins” de TV3 avui dia 17 de novembre, la secció sindical de la UGT de Catalunya vol fer els següents aclariments:

En primer lloc volem deixar clar que la plantilla de FGC no és funcionària. Disposem d’un conveni col·lectiu propi fruit de la negociació col·lectiva entre empresa i treballadors, que regula les nostres relacions i que, a hores d’ara, s’està incomplint amb l’aplicació del Decret llei 3/2010.

Certament existeix un acord de 2006 refrendat per treballadors (a través de les federacions i les seccions), empreses de transport i el Departament de Treball de la Generalitat en el qual es fixa per a vagues de 24 hores que en les franges horàries denominades “vall” no s’hauran d’establir serveis mínims. Aquest acord és vigent i és el que tant el dia 15 de novembre com avui dia 17 s’ha aplicat.

En referència a les directrius sindicals a les quals s’ha fet referència, volem aclarir que no s’ha pressionat en cap moment els treballadors i treballadores de FGC per tal que s’adherissin a les aturades. No hem d’oblidar que aquestes aturades van ser refrendades en una assemblea de treballadors.

Pel que fa a les promeses que, segons el president de FGC, els sindicats hem fet a la plantilla perquè estàvem en època de campanya sindical, hem d’assenyalar que els preacords i acords als quals s’havia arribat amb la Presidència de l’empresa i amb el propi conseller de Política Territorial i Obres Públiques eren anteriors i van ocasionar que es desconvoquessin dues vagues.

El dia 3 de setembre es va arribar a un preacord amb el conseller Joaquim Nadal i el president de FGC, Joan Torres, per retornar el 5% del sou a la plantilla i per tant respectar el nostre conveni, fet que va comportar la desconvocatòria de la vaga del dia 7 de setembre.

Posteriorment, el dia 20 de setembre, es va signar un nou acord amb la representació dels treballadors, el conseller Nadal i el president de FGC en el qual també es va arribar al compromís de signar un acord de Govern durant el mes d’octubre de 2010 per aprovar el Contracte Programa 2011-2014. Aquest Contracte Programa s’havia de basar en la congelació de les necessitats i subvencions i en la recuperació de la negociació col·lectiva per tal de recuperar el reequilibri retributiu en base als salaris del 31/05/2010. Aquesta signatura va portar a la desconvocatòria de la vaga del dia 21 de setembre.

Aquests dos acords o promeses, tant del president de FGC com del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, són els que realment han generat unes expectatives a la plantilla que després no s’han portat a terme.

http://www.ugt-cat.net/subdominis/ferroviaris/index.php?option=com_content&task=view&id=184&Itemid=1

.