Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


diumenge, 20 de maig del 2012

Del Bastiments a l'Aneto en set dies (1).

Un fort ruixat ens fa dubtar camí d'Ull de Ter. Ens aturem a St. Joan de les Abadesses a esmorzar i a reconsiderar l'objectiu, però amb l'estòmac content la moral revifa i decidim seguir els plans inicials.

Un grup mixt de l'Agrupe i la UEC de Mataró fan una sortida de preparació de cara al Toubkal; se n'hi van aviat. Hi van a caminar, com al Bastiments. Tres més i jo els acompanyem -al Bastiments- amb esquís, després de llegir cròniques recents que parlen de bona presència de neu a la zona.


Sortim del revolt 2100m del refugi i als cinc minuts ja ens podem calçar els esquís, que gairebé pugen de memòria per aquest itinerari tan repetit i agraït. D'agrair, també, és la poca gent que hi ha, potser per efecte de la previsió de la méteo.


L'itinerari és plàcid per als esquiadors i per als d'infanteria. Fins i tot al Coll de la Marrana 2535m el vent és més suau que el d'habitud. Ambdós grups ens retrobem al cim del Bastiments 2883m.


Uns nuvolots ben negres que s'acosten pel NW fa que ens eixerim per iniciar la baixada. Els esquiadors els guanyem la partida per raons òbvies, en què una neu primavera molt bona facilita un descens dels que aficionen.

Quan s'enceta la tempesta anunciada ja som dins del cotxe, esperant els caminaires que entomen la pluja amb resignació.

A Setcases, deixem els entrepans a la motxilla i ens entaulem a fer un menú, mentre fora plou a dojo. Però la feina ja està feta.


6 de maig, 2012
Bastiments 2883m

Albert, Eloi, Pedro, Ramon i els caminaires de la UEC i l'Agrupe.


https://picasaweb.google.com/115397720341576987582/Bastiments060512
https://picasaweb.google.com/115397720341576987582/Bastiments_Eloi060512
.