Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


diumenge, 16 de desembre del 2012

que fa fred, doncs ens abriguem

El temps passa, però els tòpics no canvien; a Can Jepet, només els vells del poble fan el cafè mentre discuteixen -com cada dia- jugant a la botifarra. Sempre em pregunto què i on ho fan les dones?

Fet el cafè, ens presentem al refugi d'Ull de Ter 2220m. Som els únics hostes del darrer divendres de novembre. Sempre m'han agradat els refugis amb poca gent, als lliures s'hi està de conya i als guardats et tracten de conya.


Amb quatre mantes per cap, algunes compartides, suportem confortablement l'únic grau sobre zero que ambienta l'habitació.

L'olor del pa torrat i l'aroma del cafè ens motiven a llevar-nos. Per la finestra es veuen passar els primers caminants, ben abrigats. En un tres i no res, els seguirem.


Abans d'envair l'ombra projectada pel Gra de Fajol, ens calcem els grampons. No són estrictament necessaris, però ajuden a progressar amb comoditat i sense esforç afegit, i a l'entrada al Coll de la Marrana 2530m s'agraeixen.


El fred es viu i lluminós, el Sol no escalfa prou i el vent s'emporta el bri de calor. Curiosament, s'està una mica millor al cim del Bastiments 2883m. Les muntanyes estan enfarinades, però lluny de ser esquiables.


De nou al Coll de la Marrana, descartem seguir ventilant-nos i anem a fer el mos al refugi, a l'escalf  de la seva estufa. Barrejats entre visitants menys muntanyencs fem via cap al cotxe.


30 de novembre i 1 de desembre, 2012

Pic de Bastiments 2883m

Carmen, Ramon.

https://picasaweb.google.com/115397720341576987582/Bastiments3011I011212
.