Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dilluns, 18 de febrer del 2013

Algú té dues hores de sobra...??

Ras i curt, sortim de l'estació de Formiguera 1740m a les onze del quasi migdia per anar cap al Mortiers. A mi ja em semblablabla...

Un dissabte esplendorós ens reserva els darrers aparcaments en l'atapeïda estació d'esquí, punt de partida cap a Camporrells. A Puigcerdà ens hem entretingut més del compte amb l'esmorzar i en saludar vells amics.

Posar en dansa nou persones per a fer esquí de muntanya (i raquetes) no és una tasca fàcil. Que si les botes, que si les pells, que si l'ARVA... ARVA?? pregunta un; per a què l'ARVA? No tinc resposta...


Enfilem cap al Serrat de la Calmasella per les pistes d'aquesta menuda estació del Capcir. La calor ens acompanya i aviat ens convida a treure'ns roba, ep, la justa. Salvat el desnivell més rost, planegem amb tendència a l'alça per la part baixa de la Serra de Mauri, fins que superem el segon telecadira i ens allunyem dels ginys mecànics que malmeten la muntanya.


El vent ha despullat de neu la part més alta de la Serra de Mauri 2428m, però encara ens podem estalviar treure'ns els esquís tot cercant els millors passos. Encara pensàvem en el Mortiers quan vam decidir baixar amb pells, per una excel·lent neu pols, fins el Refugi de Camporrells 2240m.


Quan hi arribem el trobem obert. Oberta la trinxera a la neu que el colga parcialment, hi entrem a fer un mos i una cervesa, després de triar entre això o anar cap al cim i tornar tard a Formiguera. Anem dues hores endarrerits i prioritzem gaudir de l'indret i tornar-hi un altre dia amb temps per a romandre-hi tot el cap de setmana.


No sense recança i amb ganes de quedar-nos, ens acomiadem dels guardes i iniciem el camí de retorn. Pugem de nou al cim de la Serra de Mauri sense estalviar-nos cap esguard vers els Peric, Puig de la Portella Gran, Morters, Mortiers, Terrers...


Arribat el moment del descens, traiem, ara sí, les pells i ens disposem a gaudir de les magnífiques condicions que ens regala la muntanya. No deixem escapar ni un metre dels set-cents de baixada fins a l'estació i l'aparcament.


La Teresa i la Pilar ens obsequien amb coca i llonganissa de Campdevànol abans d'anar a Puigcerdà a fer unes claretes i unes olives. Un clàssic abans de tornar cap a casa.


16 de febrer, 2013

Serra de Mauri 2428m
Camporrells 2240m

Amparo, Carmen, Pilar G., Pedro, Roger, Teresa, Txell, Xavi, Ramon.

https://picasaweb.google.com/115397720341576987582/Camporrells160213
.