Benvinguts a l' AYMAMÍPUNTCAT

Els itineraris que es descriuen en aquest Blog no fan, en cap cas, la funció de cap guia excursionista o de muntanya. Si en seguiu algun, ho feu sota la vostra responsabilitat.
Abans de sortir a la muntanya, informeu-vos bé de la ruta, la méteo i el material necessari per afrontar-la.



SALUT i MUNTANYES //*//

Ramon.


dijous, 21 de juny del 2018

Comença l'estiu


Sortim del llarg hivern sense transició. Penjats els esquís, toca treure la pols a les vambes i/o botes de trekking. Preparem la gorra pel sol i...amunt i cims. La SEX ens motiva.

SEX i muntanya, la millor combinació. Uuueeep...que intueixo mals pensaments. La SEX (Secció d'EXcursionisme del MADTEAM), no és el que us penseu, eh, hahaha...


Així doncs, feta la crida pel grup de whats, ens trobem, vuit motivats, a Viladrau. Ben esmorzats, anem fins a l'aparcament de l'Àrea de les Ferreres.

Ruta clàssica pel Massís del Montseny; potser l'ascensió més entretinguda i tècnica d'aquest Massís. Sense ser difícil, no es pot menystenir el risc de moure's per terreny vertical, amb molt bones preses, però que no admet cap error, com qualsevol altra grimpada.

Sortim de l'aparcament de l'Àrea de les Ferreres i, de seguida, pugem fort pel bosc, seguint senyals vermells.


Anem aproximant-nos a la base dels Castellets i comencem a guanyar metres pels esperons, amb diferents trams de transició entre les zones de grimpada. Els senyals vermells segueixen indicant-nos la ruta.

Una oportuna boirina ens protegeix de la solana.


Arribem a una zona de camí empedrat, amb orientació S-SW, que ens portaria al Coll de Les Agudes. Aquí hem de fer atenció a unes fites que ens indiquen l'inici del darrer tram de grimpada, senyalitzada ara amb pintura groga. Abandonem, doncs, aquest camí tarterós i ens dediquem a enfilar-nos de quatre grapes.

Així arribarem al cim de la carena i, de seguida, a Les Agudes.



Després d'un mos i les fotos de rigor, fem el GR5.2 fins el Turó de l'Home, sense més història.

Per tornar, desfem aquest camí fins el Coll de Les Agudes i seguim el boscós GR5.2 cap a St. Marçal, on no hi hem d'arribar si no volem passar de llarg del cotxe. Per això, quant el corriol desemboca en una pista, la seguirem cap al Nord.


Estarem atents a trobar un trencant, a la dreta a 180º, cap a Arbúcies i el seguirem fins a la carretera, per on arribarem a l'aparcament, distant encara no mig km.

A Can Bofill, rematarem la jornada.

17 de juny, 2018

Les Agudes 1706m (pels Castellets)
Turó de l'Home 1706

Bego
Fèlix
Jordi Mir
Josep Boixader
Josep Parés
Xavier Veja
Ramon (ot)
Ramon(et)

.